Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Λουκέτο στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες

“Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τη μετάλλαξη Δέλτα”, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ έκανε έκκληση στους νέους να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως η ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη.

Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης.

Το τελευταίο 10ήμερο παρατηρείται πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων που αγγίζει τα 27 έτη, ενώ το 32% των κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή έκθεση τη συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο.

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών, όπως ανέφερε, το 66% των κρουσμάτων είναι μεταξύ 15 – 27 ετών. Όσο το 40% των ενήλικων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δ απειλή την υγεία τους. Το 99% όσων έχουν πεθάνει το τελευταίο τρίμηνο, στις ηλικίες 65-80, είναι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υφυπουργός.

“Μόνο με καθήμενους οι χώροι εστίασης”

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 8/7 όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται «φάτσα» με την αναστολή λειτουργίας, ενώ θα υπάρξουν βαριά πρόστιμα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει