Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες περιοχές στην Κρήτη

Πέραν των προσδοκιών που είχαν τεθεί κινείται μέχρι αυτήν την ώρα ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές, που έκανε πρεμιέρα σήμερα από την Κρήτη.

Με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, η διαδικασία του εμβολιασμού με κινητά κλιμάκια, μέχρι στιγμής, έδειξε ότι έχει δυνατή απήχηση στον κόσμο και στις ομάδες που αδυνατούσαν να μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και σε ανθρώπους που ήταν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του κόσμου.

«Τόσο στο Τυμπάκι όσο και στην Αγία Γαλήνη χρειάστηκε μέσα στις πρώτες δύο ώρες του εμβολιασμού να ζητήσουμε ενίσχυση σε αριθμό εμβολίων», ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη και πρόσθεσε πως αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξουν συνολικά 15 κλιμάκια που θα βρεθούν σε κεντρικά σημεία απομακρυσμένων περιοχών, προκειμένου να γίνουν εμβολιασμοί.

Στο πρόγραμμα «Ελευθερία» εντάσσεται -πέραν των εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές- και ο κατ’ οίκον εμβολιασμός, στις περιπτώσεις ανθρώπων που ασθενούν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό θα χρησιμοποιηθεί και το κινητό κλιμάκιο, που από σήμερα ξεκίνησε να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και ιδιώτες ιατροί που θα λαμβάνουν μέρος από την ερχόμενη εβδομάδα στους εμβολιασμούς. Όταν η πληροφορία ότι κάποιος ασθενής πρέπει να εμβολιαστεί στο σπίτι του θα φτάνει σε εμάς, ο εμβολιασμός θα γίνεται είτε από το κινητό κλιμάκιο είτε από τους ιδιώτες γιατρούς», τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη.

Στον εμβολιασμό στο Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη σήμερα, ενεργό ρόλο είχαν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ενώ σημαντική -όπως είπε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης- ήταν η συμβολή του δήμου αλλά και της Εκκλησίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει