Ενημέρωση με ένα κλικ

Με green pass η πρόσβαση στο Ολίμπικο

Η υφυπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βαλεντίνα Βετσάλι, υπέγραψε το διάταγμα που καθορίζει τους τρόπους πρόσβασης των θεατών στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ευκαιρία του προημιτελικού Αγγλίας-Ουκρανίας για το Euro 2020, σήμερα (3/7) στη Ρώμη.

Το «green pass» βλέπει την πρώτη εφαρμογή του σε ένα αθλητικό γεγονός, για το οποίο οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν κάνει καραντίνα, για την οποία δεν υπάρχει χρόνος.

«Το διάταγμα ολοκληρώνει μια διαδικασία που διαπίστωσε την αρμονία και τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού της Προεδρίας του Συμβουλίου, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εξωτερικών», υπογράμμισε η υφυπουργός Βετσάλι.

Η πρόσβαση στο γήπεδο επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται από το άρθρο 9, παράγραφοι 1 και 8, του νομοθετικού διατάγματος της 22ας Απριλίου 2021, αρ. 52, μετατραπέν με τροποποιήσεις σε νόμο 17 Ιουνίου 2021, αρ.87.

Σε περίπτωση απουσίας της πιστοποίησης, επιτρέπεται η πρόσβαση στο γήπεδο με την κατοχή πιστοποιητικού, γραμμένο στα ιταλικά ή στα αγγλικά, το οποίο επιβεβαιώνει την εκτέλεση διαγνωστικού τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα για τον ιό Covid-19, 48 ώρες πριν από την εκδήλωση.

Για τους σκοπούς της πρόσβασης στο γήπεδο, οι θεατές που έχουν μείνει ή έχουν περάσει τις προηγούμενες 14 ημέρες σε ένα ή περισσότερα ξένα κράτη ή εδάφη για τα οποία προβλέπεται περίοδος εμπιστευτικής απομόνωσης μετά την είσοδο στην εθνική επικράτεια, απαιτείται να πραγματοποιήσουν τεκμηρίωση που θα αποδεικνύει την εκτέλεση διαγνωστικών δοκιμών με αρνητικά αποτελέσματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει