Ενημέρωση με ένα κλικ

Βεσυρόπουλος: Μεγεθύνουμε την οικονομία με ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και μειώνουμε τους φόρους

Το Μεσοπρόθεσμο αποτυπώνει την ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση αυτής της κυβέρνησης, τον διαρκή προσανατολισμό της στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει η αναπτυξιακή διαδικασία, που συνδέονται, τόσο με την αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και με τη μείωση της ανεργίας, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τόνισε ότι σε αντίθεση με την καταστροφολογία στην οποία επένδυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με δυσοίωνες εκτιμήσεις, που διαψεύστηκαν στο σύνολό τους, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδίασε και υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων στήριξης των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία, οι οποίες αγγίζουν τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα στήριξης και τους ωφελούμενους ανά κατηγορία και ποσά, σημειώνοντας ότι παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, η κυβέρνηση παρέμεινε σταθερά δεσμευμένη στην πολιτική μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 22%, την καθιέρωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Επίσης υπενθύμισε τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021, σε μόνιμη βάση.

Για το φορολογικό έτος 2020, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, μεριμνήσαμε η προκαταβολή φόρου να μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 70%, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως ενώ εσείς λέγατε ότι θα καταργούσατε με ένα νόμο τον ΕΝΦΙΑ, αυτή όμως ήταν η κυβέρνηση που πραγματοποίησε τη μεσοσταθμική μείωσή του κατά 22% για τα φυσικά πρόσωπα.

Τηρείτε, ανέφερε ο υφυπουργός σιωπή για την εισφορά αλληλεγγύης που αναστείλαμε για δύο χρόνια συνεχόμενα στον ιδιωτικό τομέα, έναν φόρο που, όχι μόνο τον μονιμοποιήσατε και αλλά τον υπετριπλασιάσατε επί των ημερών σας, όπως και την προκαταβολή φόρου που από το 55% το πήγατε στο 100%! Δεν έχετε, είπε ο υφυπουργός «τίποτα που να μπορείτε να πείτε για τη φορολογική σας πολιτική, γιατί ήρθατε και φορολογήσατε τους πάντες και τα πάντα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει