Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργαντάς: Στις 20 Ιουλίου η εφαρμογή για το Freedom Pass

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για το Freedom Pass των νέων, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Από τις 15 Ιουλίου θα υπάρχουν χώροι για αμιγώς εμβολιασμένους και μεικτοί, στους οποίους θα είναι σε θέση να πηγαίνουν και ανεμβολίαστοι που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξοπλισμό για τον έλεγχο των πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνεται μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα δημιουργηθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι δεν θα υπάρχει καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η διαδικασία ελέγχου θα είναι ανάλογη με αυτή που θα γίνεται στις πύλες εισόδου στα σήμερα που τίθεται σε πανευρωπαϊκή ισχύ το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό.

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην Κάρτα Ελευθερίας και το μπόνους των 150 ευρώ στους νέους 18-25. Υποστήριξε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί εφαρμογή η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περίπου στις 20 Ιουλίου.

Αναφορικά με την ανταπόκριση των νέων στον εμβολιασμό ανέφερε ότι η χώρα μας είναι στην 7η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού, όσο και στους πλήρως εμβολιασμένους.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες καταγράφονται αναλογικά τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι 40-46 και 60-65.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει