Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαϊάμι: Νεκρός ανασύρθηκε ο Έλληνας φοιτητής

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι ο Έλληνας φοιτητής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη.

Όπως μετέδωσε με το Mega, την Τετάρτη ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί, εκ των οποίων η μία ανήκε στον νεαρό φοιτητή, Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο.

Οι άλλες δύο σοροί ανήκουν σε δύο κοριτσάκια και σε έναν 42χρονο άνδρα.

«Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνώριζα και το καλύτερο κομμάτι της ημέρας μου. Είχαμε τόσα πλάνα για το μέλλον» δήλωσε η μητέρα του Τίνα μιλώντας στο NBC μετά την τραγική ενημέρωση που είχε από τους πυροσβέστες.

Ο άτυχος 21χρονος σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Ήταν επίσης αθλητής του στίβου με τον πρώην προπονητή του να λέει ότι «ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής, πάντα χαμογελαστός και πάντα στην πρώτη γραμμή».

Ο Γιαννιτσόπουλος είχε ταξιδέψει στο Μαϊάμι για να επισκεφθεί τον νονό του και αυτό ήταν το δεύτερο ταξίδι του στην περιοχή τον τελευταίο μήνα.

Τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς και φίλοι του άτυχου 21χρονου συγκεντρώνονταν έξω από το κτήριο και φώναζαν το όνομά του ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Όπως περιγράφει το NBC η μητέρα του 21χρονου Τίνα Γιαννιτσόπουλος πριν να ενημερωθεί από τις αρχές έβγαλε μια μεγάλη κραυγή για το παιδί της και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να συνέλθει.

«Είμαι περήφανη για σένα Ανδρέα. Σε ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο παιδί στον κόσμο. Ξέρω ότι όλοι θα το πουν αυτό αλλά ήταν πραγματικά ένα χρυσό παιδί» είπε η μητέρα του άτυχου φοιτητή.

Συνολικά 18 νεκροί- πάνω από 140 αγνοούμενοι

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση πολυκατοικίας μπροστά στη θάλασσα στη Φλόριντα, ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει, όπως τονίζει το Reuters.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, η οποία, πάντως, αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Φωτογραφία: Twitter.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει