Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Καθυστερήσεις στις πληρωμές για 200.000 συνταξιούχους

Καθυστερήσεις στις πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών για τους συνταξιούχους που έχουν διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης (30,1 και έως 44 έτη) και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Οι επίμαχες αυξήσεις και τα αναδρομικά για τουλάχιστον 21 μήνες απορρέουν από τον νόμο Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020 – που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου – και εφαρμόζεται με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση.

Λόγω των καθυστερήσεων οι πληρωμές των  των 150.000 παλαιών συνταξιούχων, θα πάνε πίσω, ενώ είχε προγραμματιστεί να πληρωθούν έως το Σεπτέμβριο.

Αναδρομικά: Οι νέες ημερομηνίες πληρωμών

Με εμβόλιμη πληρωμή σχεδόν έναν μήνα αργότερα και ειδικότερα στις 27 Ιουλίου, αντί για σήμερα 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Όπως ενημερώνει ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται σε καθυστέρηση στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή των αυξήσεων για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου, με τις συντάξεις Αυγούστου. Η πίστωση θα περιλαμβάνει τις αυξήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει