Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοινωνικός τουρισμός: Σήμερα λήγει η παράταση στην προθεσμία για τις αιτήσεις

Έως σήμερα, Τρίτη, 29 Ιουνίου στις 23:59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2021-2022, όπως αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωσή τους ο Οργανισμός και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών, ενώ επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και πληρωμής. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα διαρκεί από 1η Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων παρόχων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismoy.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει