Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα 22 SOS στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2020 μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει θέσει, από τις 27 Μαΐου, σε λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι εφικτή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3.

Αλλαγές Φέτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά ως προς τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων.

Κι αυτό διότι με νόμους που ψηφίστηκαν τα έτη 2019 και 2020 επήλθαν σημαντικές αλλαγές στις παραμέτρους υπολογισμού των φόρων, όπως η μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, η μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά μία ποσοστιαία μονάδα για τα εισοδηματικά κλιμάκια άνω των 20.000 ευρώ, καθώς και η προσωρινή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2020 που δεν προέρχονται από μισθούς ή συντάξεις.

Πρόσφατα, εξάλλου, νομοθετήθηκαν και η μη εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και του μέτρου των e-αποδείξεων για τους φορολογούμενους που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς επίσης και η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 100% στο 55% για όσους φορολογουμένους απέκτησαν εισοδήματα από επιχειρηματικές και αγροτικές δραστηριότητες.

Με δεδομένη και τη σημαντική μείωση, την οποία έχουν υποστεί τα φορολογητέα εισοδήματα των περισσότερων φυσικών προσώπων, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι φορολογούμενοι φέτος, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είτε δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο είτε θα καταστούν δικαιούχοι είσπραξης επιστροφών φόρου είτε θα κληθούν να πληρώσουν ποσά φόρων σημαντικά μειωμένα σε σύγκριση με αυτά που εκλήθησαν να καταβάλουν πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει