Ενημέρωση με ένα κλικ

ΥΠΑΝ: Επιχορήγηση πάνω από 42 εκατ. ευρώ για 24 επενδυτικά σχέδια

Πάνω από 42 εκατ. ευρώ είναι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, στα 24 επενδυτικά σχέδια που υπήχθησαν στα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (4ος Κύκλος) και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (2ος Κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 6,3 εκατ. Ευρώ.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι καταρτίστηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στα ανωτέρω καθεστώτα ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 68932/18-6-2021 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2020 και κατανεμήθηκαν στη γενική διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, ανακοινώθηκαν οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης των 24 επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπήχθησαν 6 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 6.707.979 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 6.293.814 ευρώ.

Στον 2ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπήχθησαν 18 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 35.328.485 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Οι πίνακες κατάταξης είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων.

«Προχωράμε σε αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου που θα οδηγήσει σε σημαντική επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων. Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδύσεων ώστε να ενδυναμώσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει