Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Κ. Μπακογιάννης στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων

Eπίσκεψη στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά από το δήμο, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Φιλοξενείται στη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του δήμου και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και παρουσία της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος και Προαγωγής Υγείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη συμμετοχή εξειδικευμένων πνευμονολόγων και ψυχολόγων, ενώ από το Σεπτέμβριο σχεδιάζεται η ένταξη του στις βασικές υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, «στις πιλοτικές εβδομαδιαίες συνεδρίες του Ιουνίου συμμετέχουν 44 αυτοπαροκινούμενα άτομα σε πέντε διαφορετικές ομάδες, τα οποία υπό την καθοδήγηση ειδικών ιατρών, επιχειρούν με εύκολο και ασφαλή τρόπο να διακόψουν το κάπνισμα. Παράλληλα, σε αυτές επιχειρείται να κινητοποιηθούν και όσοι εξ’ αυτών δεν είναι ακόμα έτοιμοι, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή του καπνίσματος».

Πρόκειται, όπως είπε, ο κ. Μπακογιάνης, για «ένα σύγχρονο ιατρείο που προστίθεται στην συνολική προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου Αθηναίων, με υποδομές, νέο εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πάνω απ’ όλα όμως, προστίθεται στην στρατηγική και το στοίχημα μας, να έχουν όλοι οι άνθρωποι της Αθήνας πρόσβαση στην Υγεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει