Ενημέρωση με ένα κλικ

Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» πωλήσεις-μεταβιβάσεις για τους ασυνεπείς

Με ένα διαφορετικό τρόπο θα προσπαθήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο, βγάζοντας τους έτσι από το κάδρο τις αγοραπωλησίες και τις μεταβιβάσεις των εν λόγω ακινήτων.

Ο φορέας αρχικά σχεδίαζε να ενεργοποιήσει τα κλιμακωτά πρόστιμα για τους ασυνεπείς πολίτες στο επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως η προσέλευση ήταν σημαντικά μειωμένη και υπάρχει περίπτωση να μην κληθούν, να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά σίγουρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «αξιοποιήσουν» τις περιουσίες τους.

Χαμηλή ανταπόκριση

Όπως αναφέρουν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, οι περιοχές στις οποίες έτρεχε συλλογή δηλώσεων το προηγούμενο διάστημα αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε φάση προανάρτησης – ανάρτησης δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση, καθώς μόλις 1 στις 3 αιτήσεις είναι πλήρως δηλωμένη.

Στις πλείστες των περιπτώσεων, δηλαδή, είτε είναι αδήλωτες είτε δεν έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αποτέλεσμα αυτού, το υπουργείο να φέρει ρύθμιση, μέσω της οποίας μπαίνουν στον «πάγο» τα κλιμακωτά πρόστιμα για τους επόμενους 18 μήνες, σε μια προσπάθεια να δηλωθούν ολοένα και περισσότερα ακίνητα. Για να είναι εφικτό αυτό, όσοι συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια αδιαφορία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν αλλά ούτε και να πουλήσουν την περιουσία τους, αν πρώτα δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει