Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΠΕΚΑ: Λύθηκε το πρόβλημα με το επίδομα στέγασης

Κανονικά θα υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα στέγασης του ΟΠΕΚΑ οι δικαιούχοι, καθώς επικαιροποιήθηκε η λίστα των εισοδημάτων του 2020 για όσους υπέβαλλαν νέα φορολογική δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ απέστειλε στην ΗΔΙΚΑ το επικαιροποιημένο αρχείο με τα εισοδήματα του 2020.

Έτσι πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης μπορούν να υποβάλλουν κανονικά την αίτηση για το επίδομα στέγασης με βάση τα νέα εισοδήματα τους, του 2020.

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και μπορεί να έχει διάρκεια 12 μήνες. Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι μήνες ακόμα.

Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησής του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο 6μηνο χορήγησης.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τους αιτούντες απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες. Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει