Ενημέρωση με ένα κλικ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι έγγραφα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε

Όσοι αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους για μια εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να γνωρίζουν πως στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ισχύουν τα εξής υποχρεωτικά μέτρα για τα ταξίδια εντός κι εκτός Ελλάδος.

Ταξίδια εσωτερικού

Με πλοίο

Για να μπορέσει ο ταξιδιώτης να επιβιβαστεί στο πλοίο από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας προς τα νησιά, είναι υποχρεωτικό να διαθέτει αρνητικό τεστ Covid-19 και να έχει συμπληρώσει την ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας ή την έντυπη έκδοσή της.

Η Δήλωση Υγείας συμπληρώνεται από ενήλικες επιβάτες για το ακτοπλοϊκό τους ταξίδι εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο. Αν αλλάξεις πλοίο για να φτάσεις στον τελικό σου προορισμό, οφείλεις να συμπληρώσεις την αίτηση ξανά, εισάγοντας τα σωστά στοιχεία για το νέο δρομολόγιο.

Μπορείς να εκτυπώσεις τη Δήλωση Υγείας ή να την έχεις μαζί σου σε ηλεκτρονική μορφή. Επιπλέον, οι επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών, ώστε να την επιδείξουν κατά την επιβίβασή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει