Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Οι 6 κατηγορίες συνταξιούχων που μένουν εκτός της πληρωμής του Ιουνίου

Eξι κατηγορίες συνταξιούχων από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μένουν εκτός της επικείμενης πληρωμής του e-ΕΦΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και αφορά στα πολυαναμενόμενα αναδρομικά του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.

Κάποιοι από αυτούς θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται αργότερα, δηλαδή εντός Ιουλίου, Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι άλλοι δεν θα λάβουν καθόλου, καθώς δεν τα δικαιούνται, ενώ άλλοι θα εισπράξουν τώρα μόνο τις αυξήσεις τους και θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη για το «πακέτο» των αναδρομικών.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020 και τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων αφορούν συνολικά 200.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 χρόνια και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα ωστόσο προσεγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα μείνει εκτός «νυμφώνος» όσον αφορά τουλάχιστον αυτό τον κύκλο των αναδρομικών, καθώς είναι πιθανό μελλοντικά να υπάρχουν και άλλοι που συνδέονται με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ (δώρα, επικουρικές).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει