Ενημέρωση με ένα κλικ

Άτυπη συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Άτυπη συνάντηση συνεργασίας πραγματοποίησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), Ρολφ Βένζελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, κατά την οποία συνοδεύεται από κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την άτυπη συνάντηση, όπου παραβρέθηκε και ο υφυπουργός για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για θέματα διαχείρισης του Μεταναστευτικού.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελληνική Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, στο ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή φόρα και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα πλαίσια του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και περιέγραψε την παρούσα κατάσταση και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ με βάση τις τρέχουσες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Βένζελ υπογράμμισε την πάγια στόχευση της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ισχυρή πολιτική δέσμευση που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ίσου καταμερισμού των βαρών. Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι δύο συνομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους, έχοντας βάλει τις βάσεις μιας μελλοντικής συνεργασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην κατεύθυνση στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει