Ενημέρωση με ένα κλικ

Euro: Ίδρωσε, αλλά τα κατάφερε η Πορτογαλία

Μπορεί για 80 λεπτά να είχαν να ζώσει τα φίδια στην Πορτογαλία, αλλά μέσα σε 3 λεπτά απέτρεψε την… έκπληξη. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 3-0 της μαχητικής Ουγγαρίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro.

Ο Γκερέιρο στο 84′ και ο Ρονάλντο (87′ και 92′) , έδωσαν τη νίκη. Μάλιστα τα τέρματα του CR7 έφεραν και ένα μεγάλο ρεκόρ. Συνολικά έφτασε στα 11 στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Παράλληλα o Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης που λαμβάνει μέρος σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ έγινε και ο πρώτος που έφτασε τις 39 συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Euro και Μουντιάλ), ξεπερνώντας τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (38).

Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης από το 2008 και το 2-0 επί της Τουρκίας (ακολούθησαν πέντε ματς με δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες).

Το ματς

Μπροστά σε 61.000 οπαδούς που είχαν κατακλύσει την «Πούσκας Αρένα» η Ουγγαρία αποδείχθηκε πάρα πολύ σκληρό καρύδι και θα μπορούσε, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, να είχε κάνει τη ζημιά στους Ίβηρες, που είχαν μεν την εδαφική υπεροχή αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, χρειάζεται και η τύχη κι αυτή την φορά ήταν με το μέρος του δυνατού. Ενώ στο 81΄ οι Μαγυάροι σκόραραν με τον Σον, γκολ που δε μέτρησε μετά την εξέταση της φάσης στο VAR (ο σκόρερ των γηπεδούχων είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ), τρία λεπτά μετά από το σουτ του Γκερέιρο η μπάλα βρήκε στο πόδι του Όρμπαν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Πορτογαλίας.

Οι Ούγγροι κατέρρευσαν μετά το γκολ. Στο 87΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι «έγραψε» το 2-0 (το κέρδισε ο Αντρέ Σίλβα), ενώ ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις (90΄+2) διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Πορτογαλία διατήρησε το αήττητο απέναντι στην Ουγγαρία (σε 14 ματς έχει 10 νίκες και 4 ισοπαλίες), ενώ στην τρίτη μάχη των δύο ομάδων σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης οι Ίβηρες χαμογέλασαν για 2η φορά μετά το 3-1 στο Μουντιάλ του 1966 (στο Euro 2016 είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 3-3.)

Οι συνθέσεις

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι (90+5′ Ρ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Σίγκερ), Σάφερ (65′ Νεγκό), Φιόλα (88′ Ρ, Βάργκα), Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77′ Σεν)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μουτίνιο), Μπ. Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Α. Σίλβα), Ρονάλντο

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει