Ενημέρωση με ένα κλικ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιοι απεργούν σήμερα

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουμε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου.

Πιο αναλυτικά, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ συμμετέχουν στην 24ψρη απεργία, ενώ η ΓΣΕΕ στήριξε την αρχική απόφαση του ΕΚΑ για στάση εργασίας που είχε πάρει για 13:00 με 17:00.

Από την απεργία εξαιρούνται όσοι εργάζονται στο υπουργείο Παιδείας και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλαδικές.

Επίσης 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι ναυτεργάτες και έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Απεργία έχουν ανακοινώσει οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, η Ομοσπονδία θεαμάτων που αφορά θέατρα και θεάματα γενικότερα, οι λογιστές ενώ συμμετέχουν λόγω της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι σε νομαρχίες, υπουργεία, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι.

Πλοία

Nέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλε η ΠΝΟ, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει και πάλι ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κινητοποίησης στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

Λογιστές

Το Διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα μας εναντία στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τον κλάδο μας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στις 10 Ιουνίου σε όλες τις πόλεις τις χώρας, δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα, κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην κυβερνητική ρητορεία που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο, κόντρα στην εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας σε θέατρα και θεάματα

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Όπως σημειώνεται το σχέδιο νόμου ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. Η Π.Ο.Θ.Α. θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει