Ενημέρωση με ένα κλικ

Βουλή: Κόντρα Χατζηδάκη – αντιπολίτευσης για απεργίες και εργασιακό νομοσχέδιο

Με κόντρες συνεχίζεται, σήμερα Τρίτη, η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» μετά την ομιλία του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αντέκρουσε τα πυρά που από το πρωί δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα πνεύματα, μάλιστα, οξύνθηκαν όταν ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αυριανή απεργία που έχουν εξαγγείλει τα συνδικαλιστικά σωματεία ενώ μίλησε για «δολοφονία χαρακτήρα», αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos;gr.

«Εδώ και 2,5 μήνες το νομοσχέδιο είναι ψηλά στη δημοσιότητα- τι δεν έχω ακούσει! Είναι καταδικασμένη η Ελλάδα να συμφωνεί μαζί σου; Προφανώς όχι! Οι επιθέσεις στην πλειονότητά τους είναι προσωπικές, είναι δολοφονία χαρακτήρα, επιθέσεις που δεν δείχνουν τίποτα άλλο από ότι δεν σας ενδιαφέρει το νομοσχέδιο αλλά έχετε άγχος για το πως πάτε αντιπολιτευτικά και βγάζετε εμπάθεια και μίσος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του σε υψηλούς τόνους επικαλούμενος την επιτυχία της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι όλα αυτά «τα έκανε ο ανάλγητος νεοφιλελεύθερος που με περιλούζετε με κοσμητικά επίθετα». «Τα επίθετα για σας, εγώ μένω στις πράξεις! Στη πράξη θα κριθούμε όλοι! Προχωρούμε με το σχέδιό μας και εσείς μπορείτε να πάρετε γαλέρες που αναφέρεστε και να ταξιδέψετε ολοταχώς στο μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα είχε δηλώσει υπερήφανος για την υπόθεση με την Ολυμπιακή αλλά και τον ΟΣΕ καθώς γλίτωσε 1 εκατ. ευρώ την ημέρα από την αεροπορική εταιρεία και 2 εκατ. ευρώ από τον ΟΣΕ. «Δεν είμαι καινούργιος έχω κριθεί κατ’ επανάληψη από πολίτες, πρέπει να σας πω ότι από το 2007 που κατεβαίνω εκλέγομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις και στις τελευταίες εκλογές πήρα 1η θέση βόρειο τομέα Αθηνών! Βγήκε χθες ο αρχηγός σας -δεν δίνω να σας πω και τόσο μεγάλη σημασία- και είπε και εκείνος τα γνωστά κοσμητικά επίθετα! Όλοι είμαστε γνωστοί στη χώρα ξέρουμε πόσο επιρρεπής είναι ο Τσίπρας, με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά την εξαγγελθείσα απεργία από την ΑΔΕΔΥ ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε κοιτώντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης: «Είστε με συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν Αθήνα ή με τους μαθητές και τους γονείς;».

Η απάντηση

Το γάντι στον Υπουργό Εργασίας σήκωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι αν «έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την αυριανή απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Βουλής να συστρατευθούν απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο και να δώσουν το παρών στην αυριανή απεργία.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνειδητά, εμμονικά και με κορωνίδα το εργατικό νομοσχέδιο θέλει αντί η χώρα να πάρει μπρος τα μπρος να πάει προς τα πίσω, να συντηρητικοποιηθεί και να χαϊδέψει τις πιο συντηρητικές απόψεις αλλά κυρίως να ξεπληρώσει γραμμάτια και να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέρον.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι ενώ σε όλο τον κόσμο, έχει επιστρέψει η συζήτηση για το καθοριστικό ρόλο του δημόσιου τομέα και των συναφών κοινωνικών κατοχυρώσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιμένει στο δογματισμό της θεολογίας της αγοράς.

Χρησιμοποιεί μάλιστα τη νεό-γλωσσα (τη newspeak κατά τον Όργουελ) που διαστρέφει την έννοια των λέξεων. «Όταν μιλάτε κυρίες και κύριοι της ΝΔ για μεταρρύθμιση, εσείς εννοείτε απορρύθμιση· όταν μιλάτε για ελευθερία εννοείτε αποκλεισμό, όταν μιλάτε για επενδύσεις εννοείτε αρπαχτές, όταν μιλάτε για δικαίωμα στην απεργία εννοείτε την υπονόμευσή του, όταν μιλάτε για απεργία που δεν θα έχει κόστος για τον εργοδότη, εννοείτε “μη-απεργία”, όταν μιλάτε για συνδικαλισμό εννοείτε τους εργατοπατέρες, όταν οψίμως μιλάτε σήμερα για εργατοπατέρες, συκοφαντείτε τους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους με μεγάλο κόστος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει