Ενημέρωση με ένα κλικ

Euro: “Έσπασε” την κατάρα της πρεμιέρας η Αγγλία

Η Αγγλία κατάφερε να “σπάσει” την κατάρα της πρεμιέρας και για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Euro, πήρε τη νίκη, που εν πολλοίς θα κρίνει και την πρωτιά του Δ’ ομίλου. Τα “λιοντάρια” επικράτησαν εύκολα με 1-0 με το τέρμα του Στέρλινγκ στο 57′, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Ουέμπλει”.

Η Αγγλία μετρούσε μέχρι σήμερα 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Κροατία, στο μεταξύ, ήταν αήττητη στις πέντε πρεμιέρες στο Euro (4 νίκες και 1 ισοπαλία).

Τα «τρία λιοντάρια» μπήκαν πολύ δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο άσκησαν ασφυκτική πίεση στην κροατική άμυνα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το σουτ του Φιλ Φόντεν στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λιβάκοβιτς στο 6ο λεπτό.

Η Κροατία στο πρώτο μέρος είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και μετά το 25′ κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, προς την εστία του Πίκφορντ.

Η Αγγλία μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη και συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας το γκολ. Το κατάφερε στο 57′, όταν μετά από έξοχη ασίστ του Φίλιπς, ο Στέρλινγκ «τρύπησε» την κροατική άμυνα και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Αγγλία να έχει πάντα τον έλεγχο του αγώνα και τους Κροάτες να μη μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ (90′ + 1′ Κάλβερτ – Λιούιν), Φόντεν (71′ Ράσφορντ), Κέιν (82′ Μπέλιγχαμ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Bρσάλικο, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (85′ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (70′ Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει