Ενημέρωση με ένα κλικ

Google doodle: «Σφυρίζει» την έναρξη του Euro 2020

Αφιερωμένο στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Euro 2020 είναι το σημερινό Doodle της Google.

Πρόκειται για τη 16η διοργάνωση για τον θεσμό του Euro και η πανδημία του κορωνοϊού ήταν η αιτία που οδήγησε στη μετάθεσή του για το το καλοκαίρι του 2021. Η UEFA είχε ανακοινώσει την αναβολή στις 17 Μαρτίου 2020, ωστόσο, το τουρνουά διατηρεί την ονομασία “UEFA Euro 2020”.

Το Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης θα φιλοξενήσει τον αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2020 ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ιταλία και την Τουρκία. Μάλιστα, η Ιταλία είναι πολλά υποσχόμενη καθώς είναι αήττητη στα 27 τελευταία της παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί τελευταία φορά το Σεπτέμβριο του 2018.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020 θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις και σε 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, από την 11η Ιουνίου έως την 11η Ιουλίου.

Συνολικά στο UEFA Euro 2020 θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Η Πορτογαλία είναι η τελευταία πρωταθλήτρια, έχοντας κερδίσει το Euro 2016.

Για πρώτη φορά, το σύστημα διαιτησίας με βίντεο VAR θα χρησιμοποιηθεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της UEFA. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί ανέφερε ότι το να διοργανωθεί το πρωτάθλημα σε διαφορετικά έθνη αποτελεί μια μοναδική εκδήλωση για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Η νικήτρια ομάδα επρόκειτο να συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2021, αλλά αυτή η διοργάνωση είναι άγνωστο αν και πότε θα πραγματοποιηθεί, με δεδομένο ότι πλέον συμπίπτει με τη διοργάνωση του Euro 2020.

Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα από όλα τα υποψήφια στάδια, το Στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τους ημιτελικούς και τον τελικό, με την πρώτη φορά να είναι υπό την προηγούμενη μορφή στο Euro 1996.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει