Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο από τον Δήμο Αθηναίων

Μία ακόμη μικρή «όαση» πρασίνου δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων σε εγκαταλελειμμένο χώρο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης. Στο Μεταξουργείο, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών, μια έκταση 300 τ.μ «μεταμορφώθηκε» σε «πάρκο τσέπης», προσφέροντας διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου, περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά. Και σε αυτό το (τέταρτο κατά σειρά) πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και εξοπλισμός, ενώ θα ενισχυθεί ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο.

«Τα πάρκα τσέπης έγιναν θεσμός για την Αθήνα και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων χώρων πρασίνου, σε χώρους που επί χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και μέσα σε γειτονιές που χρειάζονται ανάσες. Είναι το αποτέλεσμα μιας πρακτικής που αγκάλιασαν όλοι οι Αθηναίοι γιατί βλέπουν το χώρο τους να αλλάζει και την καθημερινότητά τους να γίνεται καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στο περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει