Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα κορωνοπάρτι φέρνουν νωρίτερα τη μουσική στα μαγαζιά

Οι εικόνες συνωστισμού σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με χιλιάδες νέους να συμμετέχουν σε κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ και σε πλαζ της πόλης των Πατρών αντίστοιχα, οδηγούν τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάσουν εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 13:00 και να επιτρέψουν, όπως όλα δείχνουν, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν τη μουσική στην εστίαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους των καφέ, εστιατορίων και beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή από τις 12 Ιουνίου.

Παράλληλα, τα μέτρα προστασίας θα εξακολουθούν να ισχύουν και δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες.

«Ναι» των λοιμοξιολώγων και στην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας

Άλλο ένα ζήτημα που θα βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των ειδικών είναι το ωράριο κυκλοφορίας, που επίσης από το προσεχές Σαββατοκύριακο ίσως να επεκταθεί με αποτέλεσμα οι πολίτες να μπορούν να είναι έξω μέχρι τη 01:30, σε σχέση με τις 12:30, που είναι μέχρι σήμερα.

Θετικά νέα και για τα κτήματα δεξιώσεων – Αυξάνονται οι καλεσμένοι

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση στον αριθμό των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεις.

Ειδικότερα, στα κτήματα δεξιώσεων οι καλεσμένοι από 100 πιθανολογείται πως θα αυξηθούν σε 250 με 300, ενώ όσο βαδίζουμε προς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το νούμερο ενδέχεται να μεγαλώσει περισσότερο, Ωστόσο, ο αριθμός θα ειναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.

Σκέψεις υπάρχουν να μπει… «κόφτης» και στην πίστα και να σηκώνεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων για χορό, κάτι που όμως είναι ιδιαίτερα να ελεγχθεί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Όσον αφορά τα πανηγύρια, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ωστόσο υπάρχει, στις τάξεις των ειδικών, ο φόβος μήπως προκαλέσουν τοπικές πανδημίες, «κοκκινίζοντας» και επιβάλλοντας σκληρά μέτρα, για παράδειγμα ένα μικρό νησί, στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει