Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο καθηγητής ΕΚΠΑ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Δεν ζήτησα γυμνές φωτογραφίες

Τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες που έκαναν φοιτήτριες σε βάρος καθηγητή του τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση δίνει ο εκπαιδευτικός.

Ο καθηγητής υποστήριξε, μιλώντας στο Mega, ότι «αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη. Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν του ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες».

Σύμφωνα πάντως με τις καταγγελίες φοιτητριών «ο καθηγητής ζητούσε να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο», ενώ όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, ζητούσε μέχρι και γυμνές φωτογραφίες για να τις περάσει στο μάθημα.

«Το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα προφανώς και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ. Υπάρχει μια παρεξήγηση – δεν ξέρω πως έχει προκύψει- γι’ αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό» υποστηρίζει από την πλευρά του ο καθηγητής.

Και συμπληρώνει: «Κλήθηκα σε μια ένορκη διοικητική εξέταση τον περασμένο Μάρτιο που δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Δηλαδή τα πράγματα τα οποία ακούγονται δεν ήταν πράγματα για τα οποία κλήθηκα ν’ απαντήσω. Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμε. Εάν υπάρχει κάποιο άτομο που καταγγέλλει κάτι συγκεκριμένα, περιμένω υπομονετικά ν’ απαντήσω και να δω αν έχω διαπράξει κάτι λάθος».

Η πόρτα του γραφείου του έχει κατακλειστεί από σημειώματα και τρικάκια στα οποία γράφουν, μεταξύ άλλων, «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό», «Στην σχολή στο σπίτι στην γειτονιά στη δουλειά τσακίζουμε το σεξισμό την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει».

Σημειώνεται πως οι καταγγελίες έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αλλά και παράνομη βία.

Ήδη ο καθηγητής τέθηκε από τη Σύγκλητο σε αναστολή μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο κοσμήτορας της σχολής πάντως επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως το πανεπιστήμιο δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά όταν υπάρχουν στοιχεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει