Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρίδου: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα παιδιά

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την ενημέρωση κατά του κορoνοϊού τόνισε ότι περισσότεροι από το 90% που εισάγονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό ή σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Με αυτό το επιχείρημα η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση της για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για μία απροθυμία των άνω των 60 ετών για εμβολιασμό.

Αναφέροντας ότι όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, επισήμανε πως αποτελεί προτεραιότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα. “Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απροθυμία εμβολιασμού και την μετάθεση της προσοχής στους άλλους. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί. Η εθνική επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα εκτιμήσει τους παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα παιδιά

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός ούτε θα γίνει αφορμή για διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Επισήμανε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη γίνει αντικείμενο μελέτης από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας και είπε πως ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

Επισήμανε ακόμη πως ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του ιού στην κοινότητα θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφαση της Επιτροπής ενώ επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει