Ενημέρωση με ένα κλικ

Καπραβέλος: Τουρίστες μεταφέρουν μεταλλάξεις του κορονοϊού απ’ όλο τον πλανήτη

Για τους κινδύνους του ανοίγματος του τουρισμού, με αφορμή και το περιστατικό του ταξιδιώτη από τη Ρωσία που νοσηλεύεται με κορονοϊό, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος είχε ενημερώσει χθες για την περίπτωση του τουρίστα ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε σοβαρή κατάσταση, τόνισε, μέσω του ΑΝΤ1 πως απαιτείται μεγάλη προσοχή στον τουρισμό.

Ο εν λόγω τουρίστας είχε εισέλθει στη χώρα μας στις 29 Μαΐου, με αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 του μηνός, ωστόσο στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού απ’ όλο τον πλανήτη.

Αυτό, όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να διατηρηθεί το τρίτο κύμα του ιού στη χώρα μας όλο το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στη σημερινή εικόνα στην Ελλάδα, παρατήρησε πως αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι πολύ αργή και τόνισε πως το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει