Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλακιωτάκης: Δίχως τεστ στα πλοία όσοι έχουν εμβολιασθεί

Απαραίτητη η Δήλωση Υγείας

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη οι πολίτες που έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού θα επιβιβάζονται στο πλοίο χωρίς τεστ.

Επί το πλείστον, οι απαραίτητη είναι από τους ταξιδιώτες η συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας για την ομαλότερη και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία. “Όλοι, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test» μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας.

Επιπλέον, από αύριο θα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής συμπλήρωσης της Δήλωσης Υγείας από την ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία για το εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid-test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Τέλος, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει