Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ. Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά – επιχειρηματικότητα

«Θα γίνει ό,τι χρειαστεί»: τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε προς τους πληγέντες πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ελπίδας: «με το πέρας της πανδημίας θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή ορμή στην ελληνική οικονομία».

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε ότι, με το τέλος της πανδημίας, θα μεταρρυθμιστεί ριζικά ενώ στην ίδια συνέντευξη, στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”, έστειλε μηνύματα αποφασιστικότητας προς την ‘Αγκυρα.

Ο ίδιος, έκανε εκτενή αναφορά μέσα από τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τα μηνύματα αποφασιστικότητας που έχουν σταλθεί στην Άγκυρα, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. “Κρυφή διπλωματία δεν υπάρχει, εκείνο το οποίο υπάρχει, είναι ισχυρή διπλωματία», διαβεβαίωσε εισαγωγικώς ο κ. Γεραπετρίτης, αναδεικνύοντας ως «σημαντικό», όπως είπε, το «να έχει (κανείς) ενιαίο λόγο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι αυτό που στο παρελθόν έχουμε υποφέρει πολύ».

Όσο για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα είναι μία συνάντηση με αρκετά θετικό πρόσημο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών, ενώ έκλεισε με την εξής φράση για τις τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο: “Είμαστε απολύτως έτοιμοι, δεν ορρωδούμε προ ουδενός (…) δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε καμία κυριαρχία μας»

Γεραπετρίτης για οικονομία

Με το πέρας της πανδημίας θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή ορμή στην ελληνική οικονομία. Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά, θα έχουμε μεγάλη αύξηση, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Για τα μέτρα στήριξης δεσμεύτηκε πως θα δοθεί στους πληγέντες «ό,τι χρειαστεί» και «η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα». Ταυτοχρόνως επικαλέστηκε και τον δείκτη απωλειών των θέσεων εργασίας, στον οποίον “η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη”, κάτι που συνέβη χάρη στα καινοτόμα εργαλεία που δόθηκαν στην επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κυβερνητική στρατηγική, η ανάπτυξη θα έλθει με μειώσεις στη φορολογία και αναπτυξιακές επενδύσεις, επιπροσθέτως αυτή “η επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη ανάπτυξη, με επενδύσεις, με μειώσεις φορολογίας θα φέρει και τις καλύτερες αμοιβές”.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο και για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες, ενώ δεσμεύτηκε όιτ είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να διευθετήσει όσο πιο σύντομα γίνεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Βγαίνοντας από την πανδημία, διαβεβαιώνω ότι μπαίνουμε στη φάση της ριζικής μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας», ήταν η φράση – κλειδί του υπουργού Επικρατείας για το ΕΣΥ. Ειδικότερα “θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα υγείας που θα είναι στο πλευρό του πολίτη, με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, και θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα”, εξήγησε.

Τέλος, ο κ. υπουργός έθιξε και το θέμα της ασφάλειας, δηλώνοντας στον Alpha ότι: “έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσουν άβατα που δεν είχε τολμήσει να το κάνει άλλη κυβέρνηση”, ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία υπογράμμισε πως σκοπός της είναι “να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο και ελεύθερο πανεπιστήμιο”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει