Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνταξιούχοι με άνω από 30 έτη ασφάλισης: Πώς να υπολογίσετε τα αναδρομικά

Δέκα βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης προκειμένου να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται από τον Οκτώβριο του 2019.

Αναλυτικά, η διαδικασία για να υπολογίσει ο δικαιούχος συνταξιούχους τα αναδρομικά του σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, γίνεται ηλεκτρονικά και ως εξής:

  1. Είσοδος στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr. Πηγαίνετε στο ηλεκτρονικό μενού για τους συνταξιούχους και επιλέγετε «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος».
  2. Στην επόμενη οθόνη πηγαίνετε στο τέλος της ενότητας «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 1/1/2019» και επιλέγετε το κουμπί «Είσοδος στην Υπηρεσία».

  3. Επιλογή στον σύνδεσμο «Συνέχεια στο TAXISNET». Με την επιλογή στον σύνδεσμο αυτόν, το σύστημα ανακατευθύνει τον χρήστη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου απαιτείται να εισαγάγει τους κλειδάριθμους που χρησιμοποιεί για την είσοδο στο Taxisnet.

  4. Είσοδος στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ με τους κλειδάριθμους (Username και Password) του Taxisnet. Πατάτε το κουμπί «Είσοδος».

  5. Πατάτε το κουμπί «Εξουσιοδότηση» ώστε να γίνει Πιστοποίηση – Εξουσιοδότηση στην ΑΑΔΕ.

  6. Ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδικασία, ο συνταξιούχος μεταφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ όπου θα πρέπει να εισαγάγει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και να πατήσει το κουμπί «Είσοδος» προκειμένου να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και να περάσει στο επόμενο βήμα.

  7. Στο επόμενο βήμα και μετά την πιστοποίηση ο συνταξιούχος οδηγείται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 1/1/2019» και εμφανίζεται σχετικός πλοηγός με προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εκεί ο συνταξιούχος πρέπει να συμπληρώσει στο έτος πληρωμής το 2019 και στον μήνα οποιονδήποτε μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο. Ακολούθως πατάτε το κουμπί «Αναζήτηση».

  8. Συμπληρώνονται τα πεδία «Έτος πληρωμής» και «Μήνας πληρωμής» από τις σχετικές λίστες τιμών και πατώντας το κουμπί «Αναζήτηση» εμφανίζεται το πλήθος των συντάξεων που χορηγούνται από τον ΕΦΚΑ. Στην επόμενη οθόνη πατάτε το κουμπί «Εκτύπωση» για να εμφανιστεί το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει