Ενημέρωση με ένα κλικ

Γώγος: Καλό είναι να μείνει ο “πολιτισμός της μάσκας”

«Υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια» παρέχει το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται σε παιδιά, αναφέρει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι οι άνω των 65 πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών η συζήτηση έχει ξεκινήσει.

«Εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και η πανδημία μπορεί αν ελεγχθεί, ίσως οι εμβολιασμοί των παιδιών να ξεκινήσουν πριν την έναρξης της σχολικής χρονιάς. Όμως, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο για την ώρα».

Όσο για την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος, ο κ. Γώγος ανέφερε, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι το θέμα του τέταρτου κύματος δεν χρειάζεται να απασχολεί τον κόσμο ακόμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι αριθμοί στα κρούσματα και στις εισαγωγές είναι θετικοί, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα.

«Να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να εμβολιαστούμε», είπε και συμπλήρωσε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις και να βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες.

Τέλος, μιλώντας για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, είπε ότι κάποια στιγμή αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσία μπορεί να πετάξουμε τη μάσκα σε ασφαλείς χώρους. Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

“Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας”, ειδικά σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει