Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο μισθολόγιο από 1η Ιουνίου στην ΑΑΔΕ

Νέο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από την 1 Ιουνίου 2021, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίσθηκε εδώ και λίγους μήνες στη Βουλή.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων θα καθορίζονται, όχι μόνο με βάση την προϋπηρεσία και την οικογενειακή κατάσταση ή το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά με βάση και την θέση εργασίας και τα καθήκοντα της κάθε θέσης.

Θεσπίζεται ειδική αμοιβή θέσης εργασίας, που κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 2.200 ευρώ, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης του επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών έως 500 ευρώ το μήνα. Εξάλλου, το νέο μισθολόγιο θεσπίζει την παροχή βραβείου επίτευξης στόχων.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Στο νέο μισθολόγιο υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, οι οποίοι υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, καθώς και οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του διοικητή της.

– Δεν υπάγονται ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., ο πρόεδρος, τα μέλη και ο εμπειρογνώμονας του συμβουλίου διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε..

– Οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων αποτελούνται από τον βασικό μισθό, τα επιδόματα και τις παροχές, την ειδική αμοιβή καθώς και την προσωπική διαφορά.

– Οι υπάλληλοι, οι οποίοι υπάγονται στο νέο μισθολόγιο κατατάσσονται ως εξής:

α. Σε μισθολογικά κλιμάκια βασικού μισθού, σύμφωνα με την κατηγορία εκπαίδευσης των υπαλλήλων και την προϋπηρεσία τους σε φορείς του Δημοσίου.

β. Σε βαθμούς θέσης εργασίας (Β.Θ.Ε.), σύμφωνα με τη θέση εργασίας (Θ.Ε.).

– Η κατάταξη των υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς θέσης εργασίας δεν επηρεάζεται από τον κλάδο, στον οποίο ανήκει η θέση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει