Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά συντάξεων: 9+1 βήματα για να υπολογίσετε μόνοι σας τα αναδρομικά

Αναδρομικά 21 μηνών θα λάβουν 50.000 νέοι συνταξιούχοι το τελευταίο 10ημερο του Ιουνίου, oι οποίοι δικαιούνται αύξηση στην καταβαλλόμενη σύνταξη που κυμαίνεται κατά μέσον όρο στα 50 ευρώ.

Τα ποσά αφορούν συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και δεν έχουν προσωπική διαφορά. Όσοι νέοι συνταξιούχοι διατηρούν προσωπική διαφορά, αυτή θα συμψηφιστεί με την αύξηση που τυχόν δικαιούνται. Τα αναδρομικά υπολογίζονται από την 1η Οκτωβρίου 2019.

Για παράδειγμα, αν ο συνταξιούχος έχει αποχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2016 με 1.500 ευρώ συντάξιμες αποδοχές και 39 έτη ασφάλισης, δικαιούται αύξηση 100 ευρώ.

Δικαιούται να τη λάβει ολόκληρη από την 1η Οκτωβρίου του 2019. Επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης καθώς προκύπτουν λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες ανταποδοτικές συντάξεις.

Όσοι έχουν αποχωρήσει με 30 έτη ασφάλισης και κάτω, όπως επίσης και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με 45 έτη ασφάλισης και πάνω δεν δικαιούνται αύξηση με το νέο σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει