Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεμιστοκλέους: Το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% του πληθυσμού

Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μίλησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σχεδόν 2.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι στιγμής, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά.

Σε ερώτηση για το πότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα απάντησε ότι αναμένεται εντός του καλοκαιριού, εξηγώντας ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού καθορίζονται από τις παραδόσεις των εμβολίων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε σε πολίτες που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, κάνοντας γνωστό ότι το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα για όλους την ερχόμενη Τρίτη. «Έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει SMS που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό» πρόσθεσε.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών για το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, σημείωσε ότι σε μια εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει