Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο εμβολιαστικό κέντρο Σύρου ο Β. Κικίλιας – Παραμένουμε προσεκτικοί

Το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Στο διάστημα της παραμονής του, ο Β. Κικίλιας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες, ενώ αμέσως μετά δήλωσε ικανοποιημένος από τους ρυθμούς του προγράμματος «Ελευθερία» στη χώρα μας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα, στα νησιά μας και εδώ στη Σύρο. Όλα είναι εξαιρετικά» τόνισε στο περιθώριο της επίσκεψής του ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως «όλοι οι υγειονομικοί μας, με επαγγελματισμό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας με ασφάλεια, γρήγορα με σωστούς υγειονομικούς κανόνες και να μπορέσουν να κινηθούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα καλύτερο και πιο ελεύθερα».

«Έχουμε μπροστά μας την τουριστική περίοδο και οφείλουμε να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, το τουριστικό μας προϊόν, με τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία, πάντα, όμως, τηρώντας και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «όποια εμβόλια έρχονται στο Πρόγραμμα «Ελευθερία», αμέσως διοχετεύονται μέσα από το μηχανισμό μας στις εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας. Αυτό γίνεται πλέον από χθες το βράδυ και με τα εμβόλια της Johnson & Johnson σε όλη τη χώρα για τους συμπατριώτες μας από 18 ετών και άνω. Με βάση τον αριθμό των εμβολίων τα οποία έχουν έρθει- 50.000 εμβόλια- αυτή τη στιγμή εξασφαλίσαμε τα νησιά μας και θα υπάρχουν εμβολιαστικές γραμμές και στην υπόλοιπη χώρα.

Και όπως θα έρχονται οι παραδόσεις των εμβολίων όλων των εταιρειών έτσι θα συνεχίσουμε, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, να εμβολιάζουμε όλους τους συμπατριώτες μας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση προς τους πολίτες, να συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα υγειονομικής προστασίας: «Ζητώ για ακόμη μια φορά από όλους τους Έλληνες να προσέχουν, να περιφρουρήσουμε τη χώρα μας, τα νησιά μας. Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της Covid-19, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε βήμα- βήμα, σωστά και οργανωμένα και στο τέλος νομίζω ότι θα έχουμε χαρεί όλοι μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο με κανόνες Δημόσιας Υγείας» κατέληξε ο υπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει