Ενημέρωση με ένα κλικ

Φορολογικές Δηλώσεις: Αυτές είναι οι 32 αλλαγές από το ΥΠΟΙΚ!

Άνοιξε η πλατφόρμα χθες της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020.

Συνολικά υπήρξαν τριάντα δύο αλλαγές στους κανόνες υπολογισμού και εξόφλησης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων καθώς και στη διαδικασία συμπλήρωσης, υποβολής και εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Οι αλλαγές αυτές αποτυπώνονται στα κείμενα των αποφάσεων και οδηγιών για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων, τα οποία εκδόθηκαν χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το νέο έντυπο Ε1

Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Α.Α.Δ.Ε. που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα της, οι 32 αλλαγές που επέρχονται φέτος στους κανόνες υπολογισμού και εξόφλησης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων καθώς και στη διαδικασία συμπλήρωσης, υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων είναι οι εξής:

Μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Στην κλίμακα εκκαθάρισης του φόρου για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές:

α) Μείωση εισαγωγικού (ελάχιστου) φορολογικού συντελεστή  από 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος.

β) Μείωση του φορολογικού συντελεστή που αντιστοιχεί στο τμήμα  του  εισοδήματος από τα 20.000,01 έως τα 30.000 ευρώ, από το 29% στο 28%.

γ) Μείωση του φορολογικού συντελεστή που αντιστοιχεί στο τμήμα του  εισοδήματος από τα 30.000,01 έως τα 40.000 ευρώ, από το 37% στο 36%.

δ) Μείωση του φορολογικού συντελεστή που αντιστοιχεί στο τμήμα του  εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ, από το 45% στο 44%.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει