Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεχίστηκε η Προανακριτική Καλογρίτσα με την κατάθεση Βερύκιου

Σε έλεγχο των ηχητικών αρχείων των συνεδριάσεων της προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά, θα προβεί ομάδα βουλευτών – μελών της, μετά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για “αλλοίωση” των πρακτικών.

Ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτσης είπε ότι μετά από πρότασή του, που έγινε ομόφωνα δεκτή, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, θα ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς του, και ότι οι όποιες μη καταγραφές, που καταγγέλλονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζονται με αναφορές βουλευτών εκτός μικροφώνου και εκτός διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, μετά τη σημερινή κατάθεση του δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου, η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει για εξέταση τον κ. Αθανάσιο Τσάδαρη, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής, την ερχόμενη Τρίτη, 1/6/2021, στις 10 πμ. Την ίδια ημέρα, πρόσθεσε ο κ. Κελέτσης, η προανακριτική επιτροπή θα αποφασίσει για το εάν κληθούν νέοι μάρτυρες, ενώ επανέλαβε τη δυνατότητα που έχει και ο κ. Ν. Παππάς να προτείνει δικούς του μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες – μεταξύ άλλων – προτάθηκε από βουλευτές το όνομα του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.

Για τη σημερινή εξέταση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, πρώην μέλους του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επί ιδιοκτησίας του Δ. Κοντομηνά, πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σχολίασαν ότι δημιουργεί “νέα σοβαρά ερωτηματικά για την παρασκηνιακή δράση του Νίκου Παππά την επίμαχη περίοδο του 2016, που στήθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με στόχο τη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Έφεραν επίσης τον μάρτυρα να “επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που είχε κάνει στις 6 Ιουλίου 2020 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στον Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με τις ασφυκτικές πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα”. Αμέσως μετά την ακρόαση του ηχητικού ντοκουμέντου από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής φέρεται να κατέθεσε: «Τα επιβεβαιώνω όλα αυτά στο ακέραιο. Στο ακέραιο».

Οι ίδιες πηγές, μετέφεραν “το πλήρες ηχητικό απόσπασμα της αποκάλυψης” από τον Δήμο Βερύκιο του χρονικού της συνάντησης του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Δημήτρη Κοντομηνά αλλά και “του σκοτεινού παρασκηνίου”, ως εξής:

«Βρισκόμαστε στην εποχή που έχει γίνει ο διαγωνισμός και ο Alpha δεν έχει πάρει άδεια, όπως και άλλα κανάλια και είναι ένα από τα “ορφανά”. Η ιδιοκτησία τότε του Alpha έχει αποφασίσει πάση θυσία ο σταθμός να εκπέμψει και να εκπέμπει με κάθε τρόπο, ακόμα και διαδικτυακά. Εκείνο λοιπόν το μεσοδιάστημα, μεταξύ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, και μέχρι να καταβάλλουν τα υπόλοιπα χρήματα αυτοί που έχουν κερδίσει τις άδειες, εμφανίζεται αξιωματούχος της τότε κυβέρνησης και καλεί τον τότε ιδιοκτήτη του Alpha, τον Δημήτρη Κοντομηνά, να κάνει μία συνάντηση με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Με βαριά καρδιά ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποφασίζει να συναντήσει στο γραφείο τον Χρήστο Καλογρίτσα και κλείνουν ένα ραντεβού συγκεκριμένη ώρα. Το παράδοξο είναι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας πάει κανονικά στην ώρα του στο ραντεβού στην Κάντζα αλλά δεν βρίσκεται εκεί ο κ. Κοντομηνάς. Η γραμματέας του κ. Κοντομηνά ενημερώνει τον κ. Καλογρίτσα ότι ο κ. Κοντομηνάς θα αργήσει. Επί της ουσίας ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν ήθελε να πάει στο ραντεβού και ήθελε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Και λέει η γραμματέας ότι του κ. Κοντομηνά κάτι του έτυχε και θα αργήσει, αν θέλετε να βάλουμε κάποια άλλη ώρα το ραντεβού. Φανερά εκνευρισμένος ο Χρήστος Καλογρίτσας, γιατί κατάλαβε τι έχει συμβεί, λέει “όχι θα τον περιμένω”.

  • Όντως τον περιμένει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς εμφανίζεται στο γραφείο του με καθυστέρηση 45 λεπτών. Μία ψυχρή χειραψία και κλείνονται στο γραφείο. Εκεί σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Κοντομηνά, του επιδίδει την πρότασή του, πρόταση η οποία εκ των υστέρων όπως του εκμυστηρεύτηκε δεν ήταν δική του αλλά “των παιδιών”, αξιωματούχοι προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου εκείνης της εποχής, που του ζητούσε να μπει ο συνεταίρος, ο κ. Καλογρίτσας, στον Alpha, δεν μίλησαν για χρήματα, αλλά με έναν όρο. Τον ειδησεογραφικό τομέα και μία ψυχαγωγική-πολιτική εβδομαδιαία εκπομπή να έχει τον έλεγχο ο Χρήστος Καλογρίτσας και η ομάδα του και όχι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Άρα και “τα παιδιά”.
  • Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κοντομηνάς του λέει: Έχεις καταλάβει άνθρωπε μου σε τι χώρο θέλεις να μπεις; Η τηλεόραση όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένα ακριβό σπορ. Εγώ έχω δαπανήσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο στην τηλεόραση. Εσύ έχεις χρήματα να βάλεις. Και εκεί ήταν αφοπλιστικός, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοντομηνά πάντα, ο Χρήστος Καλογρίτσας και του λέει: “όχι δεν έχω χρήματα, με έχουν μπερδέψει αυτά τα παλιόπαιδα”, χωρίς να προσδιορίζει ποια εννοεί “και πρέπει να δω με ποιο τρόπο θα ξεφύγω”.

Του λέει λοιπόν ο Δημήτρης Κοντομηνάς: Άσε με να το σκεφτώ και θα σου απαντήσω. Το σκέφτηκε λοιπόν και την άλλη μέρα εμφανίζεται στην κουζίνα της Ελένης Μενεγάκη. Και εκεί εξαπολύει επίθεση προσωπικά στον Νίκο Παππά. Καμία αναφορά του Δημήτρη Κοντομηνά στον Αλέξη Τσίπρα ούτε και σε άλλους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού. Εκεί είπε ευθέως ότι ο Παππάς θέλει να μου πάρει το κανάλι».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει