Ενημέρωση με ένα κλικ

e-ΕΦΚΑ: Έντεκα ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς

Έντεκα σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα παρέχονται από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρει ο φορέας, «οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς μισθωτούς εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ, η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2020 και έχει ως στόχο το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα.

Από τότε, έχουν υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία 12 ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κλπ), στους συνταξιούχους, αλλά και στους λογιστές, ενώ ήδη καταγράφηκαν αριθμοί-ρεκόρ στη χρήση τους, καθώς μόνο στο τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Με άλλα λόγια, μόλις κατά το τελευταίο δίμηνο αποφεύχθηκαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις πολιτών από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για υπηρεσίες, όπως π.χ. έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης, βεβαίωση προϋπηρεσίας, επίδομα ασθενείας, βεβαίωση απογραφής, κ.ά.

Ειδικά, για τους μισθωτούς, o e-ΕΦΚΑ παρέχει μία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, επιτρέποντάς τους να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά από το σπίτι ή το γραφείο τους, με ασφάλεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Οι 11 αυτές ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσβάσιμες τόσο μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr όσο και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr)».

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει