Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας σε ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Την ανακούφισή του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ότι με τους εμβολιασμούς έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ της πανδημίας, στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Υπουργός Υγείας εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και ιδιαίτερα στον Περιφερειακό Διευθυντή του για την Ευρώπη, Dr. Hans Kluge, για την υποστήριξή του στην δύσκολη για κάθε κράτος, περίοδο της πανδημίας.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να απευθύνομαι προς όλους σας σήμερα, στο πλαίσιο της της 74ης Συνόδου της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας, η οποία έχει συγκληθεί σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια υγεία, καθώς ο πλανήτης συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19.

Ξεκινώντας, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια και την ακλόνητη υποστήριξή μου σε όλους τους εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας των κρατών μελών που βρίσκονται σήμερα εδώ, πρωτίστως για τη δύσκολη μάχη για την αξία της ζωής που ο καθένας μας αντιμετωπίζει, ως συνέπεια της νόσου COVID-19.

Η COVID 19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς.

Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει – την υποστήριξη των κρατών μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς – και ειδικά στον Περιφερειακό Διευθυντή για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Dr. Hans Kluge.

Σε αυτό το σημείο, είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Dr. Kluge, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους σας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει