Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων: Τότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει αυτή την επόμενη εβδομάδα.

Η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο με όφελος για περίπου 30.000 με 50.000 επιχειρήσεις.

Η διαδικασία Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης πιστωτικού το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Δηλαδή, ο δικαιούχος αντί να εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, θα λάβει μία πίστωση με την οποία η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κ.α.

Η επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει το ποσό της ενίσχυσης που θέλει να κατανείμει για την πληρωμή φορολογικών οφειλών και το ποσό που θέλει να χρησιμοποιήσει για την πληρωμή ασφαλιστικών οφειλών.

Το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα υπολογιστεί ως ποσοστό των παγίων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 αφαιρουμένων των ενισχύσεων που έχουν λάβει από το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει