Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ. Παυλάκης: Υπαρκτό το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος τον Σεπτέμβριο

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης τέταρτου κύματος του κορονοϊού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το καλοκαίρι θα πέσει αισθητά ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά είναι πιθανό από τον Σεπτέμβριο να ανέβουν και πάλι.

«Από τον Δεκαπενταύγουστο και έπειτα, είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα έχει εξαλειφθεί. Στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν δεκαπλάσια κρούσματα, ο ιός κυκλοφορεί παντού. Με το καλοκαιρινό αεράκι ελπίζουμε ότι θα πέσουν τα κρούσματα αλλά δεν θα εξαφανιστούν» τόνισε συγκεκριμένα.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο μεταλλάξεων των στελεχών του ιού και συγκεκριμένα για την ινδική μετεξέλιξη που έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και την πιάνουν λιγότερο τα εμβόλια.

Υπογράμμισε ότι ανοικτό παραμένει πάντα το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, το οποίο βέβαια θα «εξαρτηθεί από το πιο στέλεχος θα επικρατήσει και πόσο γρήγορα».

«Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε και να κάνουμε καλό χειμώνα θα ήταν να έπεφταν τα κρούσματα στο επίπεδο του περσινού καλοκαιριού που υπήρχε μια αυστηρή επιτήρηση με ομάδες που έκαναν ιχνηλάτηση και έβρισκαν όλα τα κρούσματα και τα απομόνωναν» συμπλήρωσε.

Τέλος μιλώντας για τα εμβόλια τόνισε ότι «το φθινόπωρο δεν θα υπάρχει δικαιολογία για να μην κάνει κάποιος το εμβόλιο. Είναι ευθύνη του καθενός να κανονίσει τη συμπεριφορά του που περιλαμβάνει και αυτή την πράξη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει