Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Μήτογλου, Χεζόνια και Μπέντιλ “σκότωσαν” την ΑΕΚ

Του βγήκε η ψυχή, αλλά έκανε το 2-1. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει τους Μήτογλου, Χεζόνια και Μπέντιλ σε μεγάλη μέρα έτσι πήρε τη νίκη με 94-83 κόντρα στην ΑΕΚ και είναι μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Ο πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (4/6 τριπ.), κάνοντας μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα. Φανταστικός ο Χεζόνια με 20 πόντους, ενώ τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Μπέντιλ, ο οποίος με μεγάλα σουτ σε κρίσιμο σημείο έδειχνε το δρόμο προς της νίκη, βάζοντας άλλους 17π. Διψήφιος και ο Παπαπέτρου με 12π.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στα πρώτα λεπτά η Ένωση είχε πάρει το μομέντουμ με 2-6, η αστοχία των “πρασίνων” έφερε έντονο εκνευρισμό στις προσπάθειες τους.

Έτσι ο Όντεντ Κάτας έκανε στο 5’ τις πρώτες του παρεμβάσεις, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του Τριφυλλιού. Έτσι στο 7’ ο Χεζόνια με προσωπικές φάσεις έκανε το 9-8 και από κει και μετά οι Κυπελλούχοι πήραν τα πάνω τους.

Στο 9’ ο Κροάτης άσος με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 16-8 και ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, καθώς η παρουσία του ήταν καταλυτική και με συνολικά 12 πόντους το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με διψήφια διαφορά (20-10).

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο, με τους “πράσινους” να κρατούν τον έλεγχο της κατάστασης. Στο 12’ ανέβασαν λίγο το προβάδισμα (25-13), αλλά η ΑΕΚ είχε άμεση αντίδραση. Με ένα σερί 0-6 προσωρινά μείωσε σε 25-19, αλλά ο Εξάστερος βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να παίξε με το δικό του τρόπο.

Με ένα επιμέρους 10-7 ο Παναθηναϊκός έκανε στο 16’ το 35-26, αλλά τα λάθη που έκανε στα μαρκαρίσματα και τα χαμένα ριμπάουντ επέτρεπε στους “κιτρινόμαυρους” να ρίχνουν τη διαφορά. Ο παίκτης που άλλαξε το σκηνικό ήταν ο Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος με προσωπικούς πόντους έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Με 7 σερί πόντους και δύο τρίποντα του Παπαπέτρου, έγινε το 48-34 στο 19’, αλλά ο Ματσιούλις έδειξε την κλάση του από τα 6.75.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με το Τριφύλλι να κρατά το διψήφιο προβάδισμα και να προηγείται με 50-37, έχοντας 5/12 τρίποντα (41%), ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η άνοδος του “Πάπι”, ο οποίος έφτασε και αυτός με τη σειρά του στους 10 πόντους, αλλά και τα μόλις 3 λάθη σε 20 λεπτά αγώνα.

Με το ίδιο μοτίβο άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 54-41 στο 22’, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με τον Μέικον και να κάνει το 54-46, μιας και ο Εξάστερος άφηνε κενά στην άμυνα.

Έτσι ο Λοτζέσκι με δύο σερί τρίποντα μείωσε στους 5 (57-52) στο 26’, τρέχοντας ένα επιμέρους 7-15, απεικονίζοντας ξανά την εικόνα του 2ου ημιτελικού. Τα πολλά συνεχόμενα φάουλ είχαν χαλάσει το ρυθμό των Κυπελλούχων, μιας και επέτρεπε στην Ένωση να “ροκανίσει” τη διαφορά.

Παρόλα αυτά ο Μήτογλου έδωσε την ώθηση που έπρεπε και ο Μπέντιλ με βολή και τρίποντο έκανε 66-58 στο 42.3’’ για το τέλος της περιόδου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 3η περίοδος να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 69-60, όπου διαμορφώθηκε από το μεγάλο σουτ του “Μήτο”.

Το ματς παρέμενε ντέρμπι και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Χεζόνια με δύο μεγάλα τρίποντα έφερε μετά από αρκετή ώρα το σκορ σε διψήφια επίπεδα (75-62) στο 32′ και η ευστοχία από τα 6.75 του Παναθηναϊκού επέτρεψε στο άνοιγμα της ψαλίδας.

Όμως η ΑΕΚ απάντησε άμεσα. Από το +16 (78-62) έτρεξε ένα 5-0 και μείωσε στο -11  μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον Λοτζέσκι να κάνει μεγάλο παιχνίδι (5/6 τριπ.). Όμως στο πιο καίριο σημείο ο Μπέντιλ έδωσε τεράστια “ανάσα”. Με… τετράποντο έγραψε το 82-57, αλλά κάποιες λάθος επιλογές στην ανάπτυξη και στην άμυνα “γκρέμιζε” ότι… έχτιζε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Στο 35′ η διαφορά έπεσε εκ νέου στους 9 (86-77), αλλά η αναμέτρηση είχε πολλά νεύρα, με το ματς να γίνεται αρκετά σκληρό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, η οποία με τον Ματσιούλις μείωσε στους 5 (86-81), με τον Λιθουανό άσο να φτάνει στους 14 πόντους, έχοντας ακόμα 3:30 για το τέλος του ματς.

Οι αποφάσεις των διαιτητών και η νευρικότητα των παικτών του Κάτας επέτρεψε στους “κιτρινόμαυρους” να μπουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Μήτογλου “μίλησε” ξανά και με ένα μεγάλο τρίποντο “ξεκόλλησε” τον Παναθηναϊκό (89-83) και οι 5 σερί πόντοι του Ουάιτ διαμόρφωσαν το 94-83, όπου ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει