Ενημέρωση με ένα κλικ

Έγκριση FIFA στη μελέτη για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Η FIFA θα διεξάγει μια μελέτη για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες κάθε δύο χρόνια, μετά την πρόταση που έκανε η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας (SAFF) στο 71ο συνέδριό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

«Πιστεύουμε ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τα πολλά ζητήματα που αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο έχουν πλέον επιδεινωθεί περαιτέρω από τη συνεχιζόμενη πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος της SAFF Γιάσερ Αλ Μισεχάλ.

«Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε πώς είναι δομημένο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του αθλητισμού μας. Αυτό πρέπει να εξετάσει η FIFA, εάν ο τρέχων κύκλος των τεσσάρων ετών παραμένει η βέλτιστη βάση για τον τρόπο διαχείρισης του ποδοσφαίρου τόσο από άποψη ανταγωνισμού όσο και από εμπορική, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, τη χαρακτήρισε «εύγλωττη και λεπτομερή πρόταση» με 166 εθνικές ομοσπονδίες να ψηφίζουν υπέρ και 22 ψήφους κατά.

Επίσης ο Ινφαντίνο, ζήτησε σήμερα την αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου μετά το 2024, διασφαλίζοντας να ξεκινήσει η συγγραφή του «από μια λευκή σελίδα». «Το σημείο εκκίνησης δεν έχει οριστεί, το καλαντάρι είναι γεμάτο, οπότε τίποτα δεν αλλάζει», τόνισε  στο ξεκίνημα του 71ου συνεδρίου της FIFA.

«Το σημείο εκκίνησης είναι ακριβώς το αντίθετο. Ξεκινάμε από μια λευκή σελίδα και είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις για τη βελτίωση του διεθνούς ημερολογίου», πρόσθεσε.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να «βρει μια ημερομηνία» για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο έχει επεκταθεί σε 24 ομάδες, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτό το τουρνουά.

Επίσης υποστήριξε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην «επανεγγραφή» του ημερολογίου, ως το «μόνο σώμα» που «δημιουργεί» και «αναδιανέμει» τα έσοδά του «σε όλο τον κόσμο», σε αντίθεση με τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες και πρωταθλήματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει