Ενημέρωση με ένα κλικ

Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ στο Αλεποχώρι και τον Σχίνο

Στο Αλεποχώρι και στον Σχίνο Κορινθίας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον αρμόδιο βουλευτή Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Καμίνη μαζί με τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος, Παναγιώτη Καρκατσούλη. Ενημερώθηκαν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Μετά τη ολοκλήρωση της επίσκεψης των στελεχών του ΚΙΝΑΛ ο κ. Καμίνης δήλωσε πως οι πυροσβέστες κάνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. «Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη. Δυστυχώς, και σε αυτήν την πυρκαγιά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και ανοικτοί δρόμοι πυρασφάλειας μέσα στο δάσος. Εαν αυτά υπήρχαν, η ζημιά θα ήταν αμελητέα. Τώρα δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς», πρόσθεσε και τόνισε ότι Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την κακοκαιρία “Μήδεια”, είχε προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ξεκαθάριζε το κουβάρι των αρμοδιοτήτων, δεν έχουμε όμως δει κάτι τέτοιο ακόμα”, επεσήμανε.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την ελλειμματική πολιτική πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα. «Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρεί αποφασιστικά στον ορισμό των δασικών χαρτών, όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση νομιμότητας μέσα και γύρω από το δάσος, τόσο τα δάση μας θα είναι έκθετα σε μεγάλους κινδύνους, είτε από ανευθυνότητα, είτε από υστεροβουλία”, υπογράμμισε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει