Ενημέρωση με ένα κλικ

Αφίχθη στην Αθήνα ο Ρικ Πιτίνο

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ρικ Πιτίνο για… να πιάσει δουλειά στην Εθνική ανδρών, ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά, όπου η «επίσημη αγαπημένη» θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Αμερικανός προπονητής αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη στην εθνική, εξηγώντας πως «είχα μιλήσει με τον Σπανούλη πριν φύγω, μιλήσαμε και μέσα στη χρονιά, αλλά όχι πρόσφατα. Θα μιλήσω μαζί του μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Θα του εξηγήσω το πλάνο της Εθνικής ομάδας και θα δούμε πως θα πάει».

Για την 1η Ιουνίου έχει οριστεί το πρώτο ραντεβού των διεθνών υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ρικ Πιτίνο, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή να εξηγεί πως θα κληθούν παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά ίσως και κάποιοι νέοι παίκτες που αξίζουν μία ευκαιρία. «Η βάση της εθνικής θα είναι ίδια με τα περασμένα χρόνια,» υπογράμμισε ο Πιτίνο.

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Ρικ Πιτίνο, απάντησε με διάθεση για χιούμορ: «Είναι λίγο απασχολημένοι αυτή την περίοδο. Τους ζήτησαν να… ξεχάσουν τις υποχρεώσεις τους με το Μιλγουόκι στο ΝΒΑ και να έρθουν εδώ αυτή τη στιγμή!»

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, δήλωσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Eθνική ανδρών:

«Είχα μιλήσει με τον Σπανούλη πριν φύγω, μιλήσαμε και μέσα στη χρονιά, αλλά όχι πρόσφατα. Θα μιλήσω μαζί του μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Θα του εξηγήσω το πλάνο της Εθνικής ομάδας και θα δούμε πως θα πάει».

Ο 68χρονος τεχνικός συνέχισε: «Θα είναι αρκετοί απ’ αυτούς που έχουν αγωνιστεί ξανά. Θα είναι παίκτες από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό. Κοιτάμε την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Θα είναι και δύο παίκτες από την ΑΕΚ και κάποιοι από άλλες ομάδες. Δεν έχουμε πολλές επιλογές στο ρόστερ. Η βάση της εθνικής θα είναι ίδια με τα περασμένα χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό ήρθα νωρίς για να δω και ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα δούμε και κάποιους νέους παίκτες που αξίζει να τους δοθεί μία ευκαιρία και θα αποφασίσουμε. Δεν είμαι προπονητής ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού. Είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας. Θα γίνουν συζητήσεις με τους συνεργάτες μου, έτσι ώστε να αποφασίσουμε για τους παίκτες που θα κλείσουν το ρόστερ της εθνικής ομάδας» ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο.

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Ρικ Πιτίνο, απάντησε με διάθεση για χιούμορ: «Είναι λίγο απασχολημένοι αυτή την περίοδο. Τους ζήτησαν να… ξεχάσουν τις υποχρεώσεις τους με το Μιλγουόκι στο ΝΒΑ και να έρθουν εδώ αυτή τη στιγμή!»

Αναφορικά με την παρουσία του Κώστα Κουφού στην εθνική, ο Πιτίνο είπε: «Ξέρω τον Κώστα από πολύ μικρό. Θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και θα αποφασίσουμε για το θέμα του Κώστα Κουφού».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει