Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Ντέρμπι από τα παλιά και η μπίλια στο… πράσινο!

Ο Παναθηναϊκός ίδρωσε μεν, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΚ, επικρατώντας με 78-72 και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών. Οι “πράσινοι” δεν είχαν την ίδια μαχητικότητα και η Ένωση προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά τα οι μονάδες του Τριφυλλιού έκαναν τη διαφορά.

Οι Σαντ Ρος με 18, Παπαπέτρου με 16 και Χεζόνια με 14 πόντους ήταν οι παίκτες που που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά ο Ουάιτ ήταν αυτό που “κλείδωσε” τη νίκη με το κάρφωμα του στα 30”.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Ουάιτ, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (3-4), με την Ένωση να είναι αυτή που πατούσε καλύτερα στο παρκέ.

Μάλιστα στο 5’ οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν το προβάδισμα τους στους 4 (5-9), με τον Κατσίβελη να είναι ιδιαίτερα ζεστός. Όμως εκεί ανέλαβε δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με προσωπικά καλάθια (9π) έφερε το ματς στα ίσα (12-12), δύο λεπτά αργότερα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Το ματς ήταν αρκετά μέτριο, καθώς και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση, ενώ δεν είχαν ιδιαίτερα καλά ποσοστά ευστοχίας και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 15-14.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, οι παίκτες της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις κακές προσωπικές άμυνες του Παναθηναϊκού και πήραν το προβάδισμα με 17-20 στο 13’. Από κει και μετά οι βολές του Σαντ Ρος έφεραν το ματς στα ίσα (22-22), αλλά το ματς ήταν αρκετά κλειστό.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 17’ η Ένωση ήταν μπροστά με μικρή διαφορά (28-31), αλλά οι “πράσινοι” αντέδρασαν άμεσα. Μποχωρίδης και Παπαγιάννης έβαλαν το Τριφύλλι σε θέση οδηγού (34-33) με τον “Μπόχω” να αναλαμβάνει δράση. Με δύο τρίποντα ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 7 (40-33) και έτσι μπόρεσαν να φτιάξουν ένα μικρό σερί.

Ο Παπαπέτρου με προσωπικές ενέργειες ανέβασε για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια επίπεδα (45-35), αλλά ο Μέικον με τρίποντο μείωσε και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 45-38.

Από κει και μετά οι “πράσινοι” ήθελαν να “χτίσουν” μια διαφορά ασφαλείας. Έτσι, 2:30 λεπτά από την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Χεζόνια ανέβασε ξανά τον Παναθηναϊκό στο +10 (50-40), αλλά η ΑΕΚ είχε άμεση απάντηση.

Με ένα 0-7 η Ένωση έφερε τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής (50-47) στο 25’, αλλά οι Κυπελλούχοι Ελλάδος απάντησαν εκ νέου με ένα σερί 5-0 (55-49), αλλά το ματς ήταν στο ίδιο μοτίβο. Δηλαδή το Τριφύλλι να φτάνει σε διψήφιες διαφορές και οι “κιτρινόμαυροι” να μαζεύουν το σκορ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να λήξει με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 62-57, χωρίς όμως να πείθει με την εικόνα που έβγαζε στο παρκέ.

Τα πάντα ήταν ανοιχτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Στο 34′ οι “πράσινοι” είχαν ένα μικρό προβάδισμα (70-64), αλλά ένιωθε συνεχώς την… ανάσα της ΑΕΚ, μιας και οι “κιτρινόμαυροι” έβρισκαν συνεχώς λύσεις.

Στο 37΄ ο Ζήσης έκανε το 73-68, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον εκνευρισμό των παικτών του Όντεντ Κάτας. Μάλιστα ο Μέικον μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, βάζοντας πολύ δύσκολα στους Κυπελλούχους.

Με μόλις ένα λεπτό να μένει στο ματς, το Τριφύλλι είχε μικρό προβάδισμα (76-72), αλλά ο Ουάιτ με πολύ δύσκολο τρόπο έδωσε τεράστια ανάσα, καθώς έμεναν 30.7” για το τέλος της αναμέτρησης και το +8 έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η ΑΕΚ έχασε την  ευκαιρία να μπει στο ματς και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0, επικρατώντας με 78-72

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 45-38, 62-57, 78-72

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει