Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηλεία: Παππούς που ασελγούσε στον εγγονό του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη έναν 62χρονο από περιοχή της Ηλείας για τα όσα ακατανόμαστα έκανε σε βάρος του ανήλικου εγγονού του.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, στη βαρύτατη ποινή των 18 χρόνων κάθειρξης, σύμφωνα με το patrisnews.gr

Το Εφετείο της Πάτρας έκρινε πάλι ένοχο με 7-0 ψήφους για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, αλλά έριξε την ποινή στο μισό και έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο 62χρονος παππούς καταδικάστηκε με βάση τα όσα είχε πει το παιδί στους γονείς του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε ο γαμπρός του στην Αστυνομία. Όπως, λοιπόν, αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, ο παππούς πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι και μέσα στο μεθύσι του ασέλγησε σε βάρος του μικρότερου εγγονού του.

Επιστρέφοντας οι γονείς στο σπίτι, είδαν το παιδί τους να τρέχει στο μπάνιο. Όταν το ρώτησαν τι είχε συμβεί, τους περιέγραψε μια ανομολόγητη πράξη. «Ένιωσα άσχημα και φοβήθηκα» είπε ο μικρός στους γονείς του.

Το ίδιο βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο 62χρονος παππούς να συλληφθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση, όμως, δεν έφερε στο φως κάποια επιβαρυντικά ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε μεταγενέστερα στο παιδί δεν ήταν ξεκάθαρη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει