Ενημέρωση με ένα κλικ

Περιφέρεια Αττικής: Λύνει το «γόρδιο δεσμό» του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Με την αποτελεσματική και στοχευμένη δράση της η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, όπως δήλωσε σήμερα, άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, αφού έκοψε το «γόρδιο δεσμό» που είχε δημιουργηθεί από τα προβλήματα της αναδόχου εταιρείας, δηλαδή την έλλειψη επαρκών μελετών, τη μη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα.

Η κοπή του γόρδιου δεσμού στο πιο εμβληματικό, ίσως, έργο της Αττικής, όπως το χαρακτηρίζει η Περιφέρεια έγινε με την ένταξη στο ΠΔΕ 2021 και τη μεταφορά του το 2022 στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα και ότι όλες οι ενέργειες, από το Σεπτέμβριο του 2019, υπηρετούν το στόχο: Της εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την συντομότερη ολοκλήρωση της παρέμβασης, με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης των πολιτών σε όλους τους «χώρους» του παραλιακού μετώπου.

Αναγκαίες προϋποθέσεις

Η Διοίκηση της Περιφέρειας υπογραμμίζει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της το Σεπτέμβριο του 2019, δεν υπήρχε καμία από τις 4 παρακάτω αναγκαίες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένα τόσο μεγάλο και ακριβό έργο, όπως: Σοβαρός ρεαλιστικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός εξαρχής.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση όλων των φάσεων, πριν ξεκινήσει το έργο. Αξιοπιστία αναδόχου μετά και την τοποθέτηση Νέας Διοίκησης. Βιώσιμο σχέδιο αξιοποίησης και συντήρησης των χώρων και του Μητροπολιτικού πάρκου, όταν το έργο θα ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει