Ενημέρωση με ένα κλικ

ΝΒΑ: Τα ζευγάρια σε playoffs και play-in

Η κανονική περίοδος του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα με το Μιλγουόκι να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην Ανατολική περιφέρεια με ρεκόρ 46-26.

Ως εκ τούτου οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν το Μαϊάμι, στον πρώτο γύρο των playoffs. Έτσι τα «ελάφια» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό τους στο δεύτερο γύρο των playoffs από τους Χίτ, που έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Πριν όμως ξεκινήσουν τα playoffs, θα διεξαχθεί το play-in tournament το οποίο θα ξεκαθαρίσει ποιές ομάδες από Ανατολή και Δύση θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8.

Πιο συγκεκριμένα στην Ανατολή οι Σέλτικς θα παίξουν κόντρα στη Ουάσινγκτον με τον νικητή να καταλαμβάνει την 7η θέση. Ο ηττημένος του συγκεκριμένου ζευγαριού θα παίξει με τον νικητή του Ιντιάνα-Σάρλοτ για την 8η θέση.

Στη Δύση θα αναμετρηθούν Λέικερς και Γκόλντεν Στέιτ, με τον νικητή να καταλαμβάνει την 7η θέση. Ο ηττημένος σε αυτή την αναμέτρηση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μέμφις-Σαν Αντόνιο για την 8η θέση.

Έτσι τα ζευγάρια που έχουν προκύψει έχουν ως εξής:

ΑΝΑΤΟΛΗ

  1. Φιλαδέλφια – Μία εκ των Βοστώνη, Ουάσινκγτον, Ιντιάνα, Σάρλοτ
  2. Μπρούκλιν – Νικητής του Βοστώνη (Νο7) – Ουάσινγκτον (Νο8)
  3. Μιλγουόκι – 6. Μαϊάμι
  4. Νέα Υόρκη – 5. Ατλάντα

ΔΥΣΗ

  1. Γιούτα – Μία εκ των Λέικερς, Γκόλντεν Στέιτ, Μέμφις, Σαν Αντόνιο
  2. Φοίνιξ – Νικητής του Λέικερς (Νο7) – Γκόλντεν Στέιτ (Νο8)
  3. Ντένβερ – 6. Πόρτλαντ
  4. Κλίπερς – 5. Ντάλας

Ήττα στο φινάλε για Μπακς. Ρεκόρ καριέρας ο Ποκουσέφσκι

Με ήττα ολοκλήρωσαν τους αγώνες της κανονικής περιόδου οι Μπακς, που παρατάχθηκαν χωρίς βασικούς στο Σικάγο. Τα «ελάφια» ηττήθηκαν με 118-112 και έχασαν την ευκαιρία να κλείσουν τη σεζόν αήττητοι απέναντι σε ομάδες της περιφέρειάς τους. Έτσι το Μιλγουόκι με ρεκόρ 46-26 κατέλαβε την τρίτη θέση της Ανατολής και θα αντιμετωπίσει το Μαϊάμι στον πρώτο γύρο των playoffs.

Πρώτος σκόρερ του Μιλγουόκι, που αγωνίστηκε χωρίς τους, Αντετοκούνμπο, Τάκερ, Λόπεζ, Πόρτις, Χόλιντεϊ, Φορμπς, Μίντλετον και ΝτιΒιντσέντζο, ήταν ο Τζόρνταν Νόουρα με 34 πόντους ενώ 23 πόντους πρόσθεσε ο Τζεφ Τιγκ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε βασικός αλλά αποχώρησε από τον αγώνα με ενοχλήσεις στο γόνατο. Πρόλαβε να αγωνιστεί 15 λεπτά και ήταν άποντος (0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα) ενώ είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Για το Σικάγο, που με ρεκόρ 31-41 έμεινε εκτός των playoffs, ο Θάντιους Γιανγκ είχε 20 πόντους, ο Κόμπι Γουάιτ είχε 19 πόντους και ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 17 πόντους.

Στην Οκλαχόμα Σίτι οι Θάντερ (22-50) επικράτησαν των Κλίπερς (47-25) με 117-112 με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι να κάνει φοβερό ματς. Ο «Πόκου» έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους (4/10 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ είχε επίσης 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 7 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής.

Για τους Κλίπερς, που «έδωσαν» το ματς προκειμένου να καταλάβουν την 4η θέση και να αποφύγουν πιθανό ζευγάρι με τους Λέικερς στον δεύτερο γύρο των playoffs (εφόσον περάσουν το εμπόδιο του Ντάλας στον πρώτο γύρο), πρώτος σκόρερ ήταν ο Τέρενς Μαν με 19 πόντους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει