Ενημέρωση με ένα κλικ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Θλίψη και συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στις 9 Απριλίου 2021 στον Άλιμο.

Εχθές, συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς πραγματοποιήσαν επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο της δολοφονίας, ενώ σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον τόπο της δολοφονίας τοποθετήθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από την καθημερινή εκπομπή στην οποία συμμετείχε. Οι δράστες τον πυροβόλησαν δέκα φορές.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους περίπου 100 βίντεο. Ανάμεσά τους και βίντεο το οποίο φαίνεται ότι δείχνει το δρόμο που ακολούθησαν οι εκτελεστές λίγα λεπτά μετά το έγκλημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η καταγραφή έχει γίνει στις 14:31 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021, στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, σχεδόν τρία οικοδομικά τετράγωνα, απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο, μακριά από τον τόπο της δολοφονίας. Το δίτροχο κινείται με κατεύθυνση τη Λ. Ποσειδώνος, φαίνεται να στρίβει δεξιά προς Πειραιά, όπως αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επίπλων και ταχυφαγείου.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το σκουρόχρωμο σκούτερ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες είναι κλεμμένο, όμως, όσα δίτροχα εντοπίστηκαν καμένα έως και αυτήν την ώρα, δεν έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου. Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πέταξαν το σκούτερ στη θάλασσα.

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις οι δράστες να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σε νέο βίντεο – ντοκουμέντο που βρήκε το φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής φέρεται να κρατά ανάμεσα στα πόδια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από τη σωματομετρική προσομοίωση, εκτιμούν ότι ο συνεπιβάτης-εκτελεστής είναι περίπου 1,80 και ο οδηγός 1,75.

Οι αρχές έχουν ήδη «μελετήσει» το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ και έχουν καταφέρει να ανακτήσουν κάποιες επαφές και επικοινωνίες με άτομα, που αναμένεται να αξιολογηθούν. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε 22 καταθέσεις ατόμων, αυτοπτών μαρτύρων και άλλων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει