Ενημέρωση με ένα κλικ

Γάζα: Το Ισραήλ κατέρριψε το κτίριο που στεγαζόταν AP και AlJazeera (βιντεο)

Ένα ακόμη πολυόροφο κτίριο κατέρρευσε μετά από βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού σταθμού του Κατάρ, Al Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στην πόλη, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters.

Ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του AP στην πόλη της Γάζας» έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης o Τζον Γκάμπριελ ένας δημοσιογράφος του AP και πρόσθεσε ότι «ο στρατός είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του πύργου, στον οποίο το AP είχε τα γραφεία του, ότι θα στοχοποιηθεί».

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι τα κεντρικά του βρισκόταν σε αυτό το κτίριο και αναμετέδωσε ζωντανά τις εικόνες του πύργου να καταρρέει, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

«Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει» έγραψε στο ίδιο μέσο λίγο πριν από το αεροπορικό πλήγμα ο Φάρες Άκραμ, ανταποκριτής του AP στη Γάζα.

Φωτογραφία: Twitter/Al Jazeera English

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει